Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

Venstre Mors har endnu en kandidat klar til kommunalvalget i november.

Denne gang præsenterer holdet akupunktør Jytte Foldberg, der nu er kommet på Venstres hold.

Jytte Foldberg er 49 år, og har før overvejet at gå ind i politik, men ikke tidligere haft tiden til det.

  • Jeg vil gerne ind i politik, fordi jeg mener, at jeg kan bidrage med gode idéer og energi. Jeg er et nysgerrigt og lyttende menneske, og det mener jeg, er vigtige kvaliteter for at skabe visioner for Mors, siger Jytte Foldberg i en pressemeddelelse fra Venstre Mors til Her På Øen.

Jytte Foldberg er ud af en arbejderfamilie. Hendes far har arbejdet på teglværket, senere var han murerarbejdsmand, mens hendes mor har arbejdet på pelsfabrikken og i fiskeindustrien.

Så at stille op for Venstre virker måske ikke så indlysende.

  • Jeg er dog ikke i tvivl om at det er der jeg hører hjemme, men min opvækst gør dog at jeg har en stor forståelse for og indsigt i hvad det vil sige at være i en arbejderfamilie, fortæller Jytte Foldberg.

Hun er født og opvokset i Flade. Efter en skilsmisse i 2003 var hun ikke i tvivl om, at hun skulle flytte tilbage til øen. Hun har haft akupunktørklinik i Nykøbing siden 2003.

Af mærkesager nævner den nye Venstre-kandidat øens erhvervsliv, uddannelsesmuligheder samt vores alles fysiske og psykiske sundhed.

Og hun fastslår, at når hun kaster sig ud i noget, gør hun det helhjertet:
– Jeg ønsker at det at bo på Mors, skal være det mest fantastiske i verden. Der skal være plads til alle og de unge der flytter herfra, skal virkelig have lyst og mulighed for at komme tilbage.

På billedet fra Venstre Mors til Her På Øen ses Jytte Foldberg sammen med borgmester Hans Ejner Bertelsen.