36 børn har overnattet på Nordic Food College’ kostskole fra mandag til onsdag, og nu er årets sommerlejr slut. Børnene har været i stalden, hvor de har passet heste, høns, køer og geder. De har både været med til at fodre og muge ud, og de har trukket hestene ind og ud på marken hver morgen og aften – ligesom en almindelig dagligdag på gården.
I køkkenet har eleverne smagt på ”Fra jord til bord”-konceptet. De har selv gravet kartofler op, vasket dem og tilberedt dem. De har også lavet lækre sommerkager og andre spændende ting, som man har ekstra lyst til at spise i det varme vejr.
En strandtur blev det også til, og så har der selvfølgelig været tid til at hygge, slappe af og nyde det gode vejr med en omgang kongespil eller kroket. Tirsdag aften holdt underviserne og børnene en sommerfest, hvor bl.a. kartoflerne, som børnene selv har gravet op, renset og tilberedt, indgik i en lækker sommerbuffet med flæskesteg, kartoffelsalat og alt, hvad der ellers hører sig til. Børnene er nu taget hjem en oplevelse rigere, og underviserne kan nu også nyde en velfortjent sommerferie, inden skolens elever kommer tilbage.
- Det er dejligt, at vi kan give børnene den mulighed, at de kan se, hvordan livet er på en gård og samtidig få en masse gode oplevelser. Udover at hygge sig i hinandens selskab lærer de en masse om råvarer, hygiejne i køkkenerne og hvordan man omgås dyr, som alt sammen er nyttigt. Vi blev begejstrede, da vi så antallet af tilmeldinger, så vi er selvfølgelig glade for, at der er så mange børn og forældre i vores nærområde, der bakker op om den slags tiltag, som styrker fællesskabet og de gode oplevelser, fortæller forstander Jonas Korsgaard, Morsø Landbrugsskole til Her På Øen.
Fotos fra EUC Nordvest til Her På Øen.