Regional Madkulturs Thy-Mors’ Mad- & Høstmarked, der igen i år blev afholdt på Nordic Food College, tiltrak ca. 700 besøgende. Både børn og voksne lod sig friste af udsigten til en hyggelig dag med masser af lækre lokale råvarer og hyggelige aktiviteter.
12 lokale udstillere stod klar med smagsprøver og fremvisning af lækre produkter. Man kunne bl.a. møde Morsø Oliemølle, Staunstrup Gin, GrønThy, Morsø Biavlerforening, Gårdbageriet og Bonbonmuseum med flere. Herudover var der mulighed for at få en rundvisning, hvor man kunne hilse på gårdens dyr, få en køretur med traktor, få rideture på skolens heste, bage snobrød og skumfiduser ved bålpladsen, presse sin egen mini-halmballe og forsøge lykken ved markedets tombola.
Der var også sørget for, at de besøgende kunne købe lidt til ganen. Skolens Culinary-elever havde været i gang i køkkenerne og produceret lækre pølser og kartoffelsalat samt kage og kaffe, som gæsterne kunne nyde på markedspladsen.
- Vi synes, at det var en virkelig god dag, og det er vores klare oplevelse, at både udstillerne og de besøgende er enige. Der var god stemning hele vejen rundt, og der var stor interesse for produkterne hos de forskellige udstillere. Vi var på forhånd lidt bekymrede for, om det ville koste på besøgstallet, at høstmarkedet ligger lidt senere i år, men faktum er, at vi rent faktisk havde langt flere besøgende i år sammenlignet med sidste år. Jeg synes bestemt, at årets arrangement vidner om, at Mad- & Høstmarkedet i dén grad har sin berettigelse, så jeg håber da, at vi kan gentage succesen igen næste år. Vi er i hvert fald klar til at være værter igen, lyder det fra forstander Jonas Lundgren Korsgaard fra Nordic Food College i en pressemeddelelse til Her På Øen.
Forstanderen vil i øvrigt gerne benytte anledningen til at sende en stor ros i retning af skolens lærere og elever.
- De har ydet en kanon indsats både før, under og efter arrangementet. De havde virkelig glædet sig til at skulle være med til at afvikle den her begivenhed, og de leverede i dén grad varen. Når vi som skole vælger at lægge så mange kræfter i at stable et arrangement som dette på benene, i samarbejde med Regional Madkultur Thy-Mors, så skal det jo også gerne være noget, der skaber værdi for vores elever. Og det må vi sige, det gør. Hele processen med at skulle arbejde sammen på tværs af uddannelser og hold og sammen få det hele til at køre, skaber bare et helt unikt fællesskab og stor gejst, så det har været alle anstrengelserne værd, slutter Jonas Korsgaard Bach.
Foto fra EUC Nordvest til Her På Øen.