Forleden startede indsatsen med at give tredje vaccinationsstik til beboere på plejehjem i Region Nordjylland. Toftehaven i Sulsted i Aalborg Kommune var det første plejehjem. I løbet af et par uger forventes det, at der i videst muligt omfang er givet tredje stik på alle plejehjem i regionen.

 

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at der skal gives tilbud om tredje vaccinationsstik til beboere på plejehjem og til borgere med svært nedsat immunforsvar.

– Vi har arbejdet intensivt med at planlægge det nye vaccinationsrul i samarbejde med de nordjyske kommuner og de praktiserende læger i regionen. Nu kommer vi i gang, så de mest sårbare borgere kan opnå ekstra beskyttelse mod covid-19, fortæller chefkonsulent Anders Cinicola fra Region Nordjylland i en pressemeddelelse til Her På Øen.

Det er i videst muligt omfang praktiserende læger i Nordjylland, der kommer til at vaccinere på plejehjemmene, og det foregår i tæt samarbejde med kommunerne og regionen. Selve indsatsen med at give tredje stik på plejehjem forventes at strække sig over godt et par uger.

Der er også sendt invitationer ud til borgere med svært nedsat immunforsvar, der er vurderet til at skulle modtage tredje stik. Disse borgere skal selv booke tid eller dukke op i et fast vaccinationscenter.