Ernæringsugen 2021 afholdes nationalt i uge 44 med opstart i dag mandag den 1. november
Centralkøkkenet Skovparken i Nykøbing deltager aktivt i ernæringsugen med en indsats imod kvalme.

Køkkenets medarbejdere med økonoma Lisbeth Pedersen som initiativtager sætter i uge 44 fokus på det store og til tider oversete problem at være ramt af kvalme og på den baggrund have mistet appetitten.

Den røde kuffert

Centralkøkkenet har nyudviklet en rød ”værktøjskuffert” indeholdende mad og drikke, som er kendt for at have god effekt mod kvalme.

Værktøjskufferten indeholder citron-sodavand, mintpastiller, mariekiks og chips (franske kartofler, red.); fire eksempler på mad og drikke, som modvirker kvalme.
Kufferten indeholder derudover en plakat med 20 andre forslag til velegnet mad/drikke til målgruppen, samt en plakat med 12 generelle kostråd mod kvalme.

Kufferten udleveres af køkkenets diætist Mette Pilegaard ved medarbejdermøder som afholdes på alle øens plejecentre, afklaringscentret og i hjemmeplejen i uge 44.

– Vi ønsker at medarbejdere indenfor plejen aktivt kan træde til og med en handling være med til at afhjælpe kvalme. Vi ønsker borgerne den bedste trivsel, at de bevarer den gode appetit til gavn for helbredet, siger Mette Pilegaard i en pressemeddelelse til Her På Øen.

I ernæringsugen sker der også meget andet. Diætist Mette Pilegaard er klar med en oplysningskampagne om, hvad borgeren selv aktivt kan gøre for at modvirke kvalme.

Diætisten kører gerne ud på hjemmebesøg, og kommer man forbi Sundhedshuset i Strandparken, så fremvises på 2. sal ”Den røde værktøjskuffert” og en udstilling om kost ved kvalme.

Bonusinfo: Centralkøkkenet Skovparken har ugentligt et meget varieret udvalg af retter på deres menuplan (10 hovedretter og 12 bi-retter).  Køkkenet har flere retter, som er velegnede at spise, såfremt man har kvalme. Det er typisk supper, eller retter som er milde og friske i smag og med blød og let konsistens.

Pressefotos.