Af Dorit Glintborg
Den 1. april startede sæsonen for alvor for Den Blå Lagune i Ejerslev, som nu glæder sig til at byde forårets og sommerens gæster på velsmagende måltider i flotte naturomgivelser.
Det er på syvende år Omar Kasem som indehaver, og han ser frem til det sædvanlige rykind af besøgende på havnen i Ejerslev.
- Vi er sådan set gået i gang fra den 17. marts, men fra 1. april er det med fuld kraft, fortæller han Her På Øen.
Den Blå Lagune byder i år på både nyheder og velkendte ting på menuen.
Blandt de nye ting er en slush ice-maskine, som får sin premiere i påsken. Den har Omar Kasem især investeret i med tanke på de gæster, der har børn med til Den Blå Lagune.
- Det bliver hurtigt dyrt, hvis man skal købe ispinde til fire børn. Med slush ice-maskinen får man en større mængde is, end der er i en ispind i dag, for fra fabrikantsiden er ispindene faktisk lavet mindre i år, samtidig med at priserne er sat i vejret, fortæller Omar Kasem.
Den Blå Lagune har samme vilkår som alle andre restaurationer og private med for den sags skyld, når det gælder inflationen og de stigende priser på både energi og råvarer.
Men menukortet har kun tre prisstigninger i forhold til sidste sæson, og der er tale om 10 kroner mere for de pågældende retter.
Ejerslevs helt egen påskeret i Den Blå Lagune
På menukortet finder man mange populære retter som eksempelvis stjerneskud, pariserbøf og smørrebrød, men kunderne kan også bestille retter, der ikke står på menukortet, forsikrer Omar Kasem.
Og så kan han i øvrigt afsløre en helt speciel påskeret i Den Blå Lagune og hos gæsterne.
Nemlig stegt flæsk med persillesovs.
Indehaveren har tidligere år serveret lammekød for at lave en relation til påske, men det var ikke en succes.
- Heroppe vil folk simpelt hen ikke have lam, så det laver jeg ikke mere. I stedet for er stegt flæsk med persillesovs blevet vores påskeret, smiler en veloplagt Omar Kasem.
På Den Blå Lagune kan man se frem til også at kunne bestille andre gode, gamle retter såsom skidne æg.
- Den ret kender jeg fra min danske mor i Nykøbing, og det vil jeg også gerne servere, fortæller han til Her På Øen.
En anden ting at glæde sig til i den netop startede sæson på Den Blå Lagune er levende musik og helstegt pattegris, som vil blive en jævnt tilbagevendende begivenhed i sommerens løb.
Og det bliver selvfølgelig lokal musik, understreger Omar Kasem.
Solstrålehistorie som bonus-information
Omar Kasem er som nævnt er indehaver af Den Blå Lagune på syvende år.
Hans historie er i sig selv en solstrålehistorie, idet han til Her På Øen fortæller, at han er flygtning og først kom til Danmark i 2015. Samme år blev han af kommunen sendt i praktik på Den Blå Lagune. Hans praktikperiode kom til at strække sig over to år, og da den daværende ejer i 2017 ønskede at stoppe, overtog praktikanten.
Han flyttede til Mors den 23. marts 2015.
Dermed har Omar Kasem været selvstændig erhvervsdrivende i syv af de otte år, han indtil nu har boet i Danmark.
-
Jeg føler mig helt dansk, fastslår Omar Kasem på så fejlfrit et dansk, at man aldrig ville have gættet på andet.
Privatfoto.