Erhvervsminister Simon Kollerup skriver på sin Facebookside i dag:
GENÅBNING SKAL VÆRE FORSIGTIG OG FORSVARLIG: Inden længe sætter vi os igen ved bordet med Folketingets partier. For at se på beregningerne og finde ud af, hvordan vi bedst får åbnet op for erhvervslivet og samfundet i en verden, der stadig er præget af corona. Det kommer til at kræve forsvarlighed og forsigtighed – for den britiske mutation fylder mere og mere.
Men desværre lyder det som om, genåbningen er røget på auktion i nogle kredse. Hver dag med nye bud på, hvad der bør og kan åbnes op. Det er en kamp om højeste bud, som vi skal væk fra, så genåbningen ikke bliver uansvarlig overbudspolitik. Det skal gøres fornuftigt og ordentligt, når vi åbner igen.
I snart et år har vi alle sammen mærket, hvordan pandemien har holdt os tilbage fra vores normale liv. Jeg har den største forståelse – og medfølelse – for de mange, som har været afskåret fra deres job og fra deres virksomhed. Derfor vil vi også gerne åbne op igen, når det kan gøres forsvarligt. Vi kan tage de første skridt nu.
I et år nu har vores hverdag været vendt på hovedet. Danske arbejdspladser har været truet som aldrig før, og danske virksomheder, selvstændige, iværksættere; alle har været sendt til tælling. De fleste af os har kendt én eller flere, der har mærket deres livsværk være truet. De fleste af os har mærket det på vores eget arbejde – hjemmearbejde og usikkerhed.
Men der er lys. Ikke nok med at forårsdagene er nærmere, så vaccinerer vi hver dag flere og flere danskere, og vi er i fuld gang med at lave et vaccinepas. Det er positivt.
Gennem det sidste år har vi bedt hinanden om meget. Og jeg forstår godt, at tålmodigheden er tyndslidt. Det er min egen også.
Vores værktøjskasse er åben, og vi vil ikke se Danmark være lukket ned én dag mere end nødvendigt. Vi kan påbegynde en ansvarlig genåbning nu.
Pressefoto