Socialdemokratiet på Mors præsenterer i dag Poul Kristensen, 61 år som ny kandidat til kommunalvalget.

Poul Kristensen sad fra 2014-2017 i kommunalbestyrelsen for Demokratisk Balance.

Nu har han skiftet parti, og stiller op for S.

 

Han er født i Solbjerg og har boet i Frøslev i 32 år, indtil familien i februar i år valgte at rykke til Nykøbing.

– Men jeg synes stadig, at Frøslev og omegn er et meget dejligt område med et aktivt foreningsliv, som jeg tror, jeg altid vil føle mig som en del af, siger han i en pressemeddelelse til Her På Øen.

 

Netop landsbyudvikling har altid haft hans interesse.

– Måske fordi jeg selv er født og opvokset i en landsby. Jeg har altid følt, at der skal være lige muligheder for at bo godt og trygt og blive serviceret både i de større byer, men også derude hvor kragerne vender, siger han.

I Frøslev beskæftigede han sig med den lokale udvikling af område og meget blev også gennemført.

– Noget af det, jeg tager med mig er, at der er utrolig mange midler til rådighed, hvis landsbyer kan finde ud af at stå sammen om at løse opgaverne. At løfte i flok er vigtigt, siger Poul Kristensen.

Han er uddannet registreret revisor og har suppleret med en HD i regnskabsvæsen og skattefaglige kurser. I næsten 25 år var han ansat hos Morsø Kommune, men i dag arbejder han i Skattestyrelsen, p.t. med base i Skive. Her arbejder han med kontrol af mindre virksomheder, men tidligere har han arbejdet med selskabsbeskatning.

– Jeg har altid set det som en vigtig opgave at sørge for, at alle betaler den skat, de skal, til tiden og ifølge lovgivningen. Jeg er kort sagt med til at få penge i kassen, som blandt andet kan bruges til velfærd, slår han fast.

I snart 30 år har Poul Kristensen været formand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker, og også på  landsplan har han været med til at kæmpe de mindre varmeværkers sag med foretræde for udvalg i Folketinget og møder med folketingspolitikere..

– Jeg forsøger at have fingeren på pulsen og arbejder for eksempel lige nu på at få fastsat en fornuftig afgift på Co2. Når man råber højt længe nok, så sker der ofte det, at man bliver hørt. Jeg er god til at danne netværk, og man kommer langt med at hjælpe. På et senere tidspunkt kan man så få noget igen. Ærlighed, ordentlighed og troværdighed betyder rigtig meget for mig. Alle skal have en fair behandling uanset om det er den socialt udsatte eller direktøren for den store virksomhed. Det er også ligegyldigt, om man er udlændig eller dansker, eller hvilken trosretning man har. Åbenhed i sagsbehandlingen er et “must” for mig. Man skal altid kunne stå ved sine beslutninger og kunne begrunde dem – også de upopulære.

At han nu har skiftet parti begrunder han selv med, at han altid har stemt socialdemokratisk ved folketingsvalgene og at hans far var aktiv i arbejderbevægelsen.

– Dybest set er jeg socialdemokrat. At have et landsdækkende parti i ryggen giver større muskler, end jeg tidligere har været med til, og det må være oplagt, at man som lokal valgt også forsøger at udnytte regeringen for at få mere hjælp til Mors, siger han.

Han mener, det er vigtigere at have glade og tilfredse borgere, end at føre en forgæves kamp for bosætning.

– Jeg tror faktisk, at glade og tilfredse morsingboer er de bedste ambassadører for øget bosætning, mener han.

På klimaområdet vil han styrke den grønne omstilling.

– Jeg vil kæmpe for, at vi på Mors kommer længere frem i rækken af kommuner med forbedrede klimahandlingsplaner med større fokus på cirkulær økonomi (øget genbrug) og bæredygtighed. På energiområdet går jeg ind for, at vi får nedbragt brugen af fossile brændsler betragteligt, og at man producerer den strøm, vi skal bruge, enten på havet eller der, hvor den skal bruges. Lad os stå som en Co2-neutral foregangskommune. Som ø-samfund har vi store muligheder for at få støtte til demonstrationsprojekter og skabe varige arbejdspladser. Landbruget er øens største erhverv, og også de øvrige erhverv vil givet blive mødt med større miljøkrav og en Co2-afgift. Kommunen skal være klar til at hjælpe og være en medspiller, når der skal findes løsninger, siger han

– De fleste landsbyer på Mors er trængte. Nogle er hårdere ramt end andre, men som kommune har vi en forpligtelse til at forsøge at beskytte alle landsbyer mod helt at sygne hen. I dag laver man byfornyelse i en landsby ad gangen. Jeg er glad for andelstankerne, hvor man løser opgaverne i fællesskab, og jeg ved, at man kan lave rigtig meget som hjælp til selvhjælp, Jeg synes, kommunen skal gå aktivt ind og forsøge at skabe en positiv udvikling. Jeg vil være garant for, at vi ikke flytter aktiviteter fra landsbyerne til Nykøbing eller til de større landsbyer på øen. Jeg vil bruge min stemme i kommunalbestyrelsen på at sikre, at der ikke sker lukning af institutioner i den kommende valgperiode, og at der skabes flere udviklingsprojekter i de landsbyer, som har det skidt, slår han fast.

Han vil desuden arbejde for FN’s verdensmål om at afskaffe fattigdom og øge lighed, sundhed og uddannelse, anstændige jobs og en mere bæredygtig økonomisk vækst.

– Jeg vil arbejde for, at Morsø Kommune anvender og tænker disse 17 konkrete mål og de 169 delmål ind i den daglige drift, men også for, at de lægges til grund ved alle beslutninger, som tages i kommunalbestyrelsen, siger han, der i øvrigt for otte år siden blev gift med Bente, som han har været sammen med i 33 år og har en søn sammen med.

Foto fra Socialdemokratiet på Mors til Her På Øen.