Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

Trofaste kunder

Palle Odgaard har haft Sejerslev Bageri i 36 af de 38 år, han har været selvstændig.

Lige så dybt forankret, bagermesteren i Sejerslev er i det lokale samfund, lige så loyale og trofaste lader kunderne til at være.

Det var ønsket om at kunne bestemme selv, der fik morsingboen fra Nordmors til at ønske at være sin egen chef, og det passer ham stadig godt i dag.

 

Spørger man Palle Odgaard, hvad hans specialitet er, lyder svaret prompte, at det er hans kage-/-dessert-bord.

Her er der tale om et fast koncept til diverse arrangementer, man som kunde skal afholde, bestående af blandt andet frugtkage, lagkage, tærte, ostelagkage og kransekage.

 

Sejerslev Bageri har også sit helt eget rugbrød, og Palle Odgaard bager flere gange om ugen de fire forskellige slags rugbrød, som mange kunder er meget glade for, og troligt aftagere af.

Travlt bageri

Der er travlt i bageriet, da Her På Øen besøger Palle Odgaard på Sejersvej 47.

Mens bagersvendinden Maibritt Madsen skærer friske jordbær i skiver til pynt på de friskbagte jordbærkager, er Palle Odgaard beskæftiget med at øse glasur ud over nogle andre dessertkager.

Kagerne skal udstilles i glasmontren i butikken, og der skal også allerede tænkes på næste morgens opgaver.

Senere skal gulvet fejes, og straks derefter vaskes grundigt.

Maibritt Madsen forsikrer, at hygiejnen tages meget alvorligt i bageriet, og det er man ikke i tvivl om, når man ser hende og bagermesteren i aktion med gulvspand og klud og masser af varmt sæbevand.

Det hele gentages dagen efter, som starter tidligt, for en bager sover ikke længe om morgenen.

Palle Odgaard kan da også fortælle, at travlheden denne dag ikke er usædvanlig.

Wienerbrød er det bedste

Når Palle Odgaard selv skal sige det, findes der ikke noget bedre end wienerbrød. Dét er hans egen favoritbrød. Og nej, svarer han Her På Øen, en bager bliver ikke træt af søde sager –

  • Jeg gør i hvert fald ikke, smiler han.

Duften i bageriet strømmer én i møde når man træder ind, og man får bestemt ikke lyst til at vende om og forlade bageriet igen.

 

Palle Odgaard beskæftiger tre kvindelige ansatte i bageri og butik, ligesom fem piger og en dreng hjælper i butikken efter skoletid.

Fotos: Dorit Glintborg.