Onsdag aften den 27. oktober kan man opleve en hyldestkoncert i Morsø Teater.

Forfatter og komponist Benny Andersen døde i august 2018, men hans værker lever videre.

Benny Andersens digte og sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur, troubaduren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl, og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier.

Povl Dissing har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger, oplyser formand for Morsø Teaterkreds, Jørgen Bruun Christensen i en pressemeddelelse til Her På Øen.

Bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, har samlet et nyt orkester, som hylder Povls & Bennys univers, og de elskede sange og tekster.

I front Rasmus Dissing, som naturligvis er vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, og sideløbende har udviklet sin helt egen personlige stil bl.a. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat om Bennys repertoire, og han gør det med en overbevisning, der er den rene fryd!

Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bl.a. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Bennys sange, som passer så fortrinligt til melodierne.

Og altså den “originale” rytmegruppe: Jens Jefsen og Morten Lund. Jens har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden start 80’erne, og medvirker på tidløse albums som “Hymner & Ukrudt”, “Oven visse vande”, “Skynd dig langsomt” m.fl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Bennys død i 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.

Morsø Teaterkreds arrangerer koncerten sammen med Musik og Sang.

Pressefoto.