Østers- og muslingefest på Mors

Den store årlige begivenhed lægger ud med det eksklusive arrangement Wine & Dine fredag, der er en eksklusiv snigpremiere på Østers- og Muslingepremieren. Det er de to morsingboer stjernekokken Mette Dahlgaard fra Falsters Kyst og køkkenchef Rasmus Kardyb fra gourmetrestauranten Limfjordens Hus, som står bag den 4-retters aftenmenu.

Lørdag byder på sæsonens første østers og muslinger tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke, og der er mulighed for at købe tastings. Årets Limfjordskokke er fra Restaurant Bryggen, Hotel Limfjorden, Hotel Thinggaard og Oyster King Jesper Voss fra Fanø samt Vilsund Blue, der står klar med deres prisvindende suppe. Skaldyrsfestivalen damper muslinger, og der er både østers-, champagne- og ølbar i teltet.

Publikum har også mulighed for at overvære den traditionsrige konkurrence DM i Champagnesabling og Østersåbning, købe billet til Champagnebrunch, der serveres i forbindelse med DM i Champagnesabling, eller nyde en Limfjords-Lunch tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke. De sidste 10 gange har kokken Jesper Knudsen, vundet 1. pladsen i DM i Østersåbning. Vinderen i Østersåbning kvalificerer sig til at repræsentere Danmark ved VM i Galway, Irland.

 

Igen i år er det konferencier Jesper Bæhrenz og den garvede Christian Kjeldsen, der binder det omfangsrige program sammen både lørdag og søndag.

 

Selvom Østers- og Muslingepremieren byder på gourmetoplevelser og eksklusive arrangementer, behøver man ikke at købe billetter til alle arrangementerne. Mindre kan også gøre det. Kom forbi, mærk atmosfæren på havnen og gå på opdagelse i teltet. Måske fristes man til at smage tastings eller blot nyde synet af de dygtige deltagere, der konkurrerer i de forskellige discipliner. Østers- og Muslingepremieren er for alle – uanset om du er gourmetentusiast eller blot interesseret besøgende.

 

Dyst mellem top-tjenere og stjernekokke

Søndag har publikum mulighed for at følge både Tjener battle og kokkekonkurrencen DM i Østersgastronomi på samme tid i teltet på havnen.

”Her venter smagsoplevelser ud over det sædvanlige, da publikum har mulighed for at købe små smagsprøver – tastings – af konkurrencekokkenes retter ved DM i Østersgastronomi,” siger Thomas Riis, der er vicepræsident i Kokkeforeningen Danmark.

Ved køb af billet til arrangementet DM Lunch & Wine sikrer man sig desuden en plads ved et af tjenerbordene under dysten, hvor tjenerne vil yde topservice og servere en 3-retters menu med vine. Hovedretten er tilberedt af DM-kokketeamet og de selvsamme retter serveres også for dommerne i konkurrencen DM i Østersgastronomi.

I kokkekonkurrencen deltager blandt andre sidste års vinder af DM i Østersgastronomi Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant TRI i Agger i Thy, som igen i år dyster mod blandt andre Benjamin Hylleberg, Café Morville i Viborg, og Tommy Jespersen, Holckenhavn Slot i Nyborg, der løb med henholdsvis 2. og 3. pladsen i konkurrencen i 2022.

I Tjener battle dyster sidste års vinder Kirstine Slott Olsen, formel B og lilleB i København, mod blandt andre Henrik Lindegaard Petersen, Kokkedal Slot Copenhagen, der indtog tredjepladsen, og Simone Westerberg fra Kong Hans Kælder i København. Sidstnævnte vandt i foråret prisen Årets Tjener, som Horesta og 3F Privat Service, Hotel og Restauration står bag.

Ved køb af billet til DM Tasting Menu får man serveret 8 tastnings tilberedt af konkurrencekokkene, mens man sidder ved langborde tæt på scenen.

”Vi glæder os til at opleve, at nogle af landets bedste tjenere og kokke er med til at give publikum unikke smagsoplevelser fra Limfjordens skattekammer. Vi ser frem til at byde både gæster og deltagere fra hele landet velkommen på Mors i Danmarks Skaldyrshovedstad,” siger Hans Ejner Bertelsen, borgmester og formand for Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad.

Der er fri entré til Østers- og Muslingepremierens telt på havnen i Nykøbing Mors lørdag og søndag.

Deltagere i DM i Østersgastronomi 2023

Jack Cramer, Ruths Hotel – Restaurant Okê I Skagen

Lukas Grøntved, Restaurant Abstrakt i Hirtshals

Tommy Jespersen, gourmetchokoladefirmaet Gastroca og Holckenhavn Slot i Nyborg

Nicolas Min Jørgensen, Restaurant Tri i Agger

Benjamin Hylleberg, Café Morville i Viborg

Daniel Grønbech Jensen, Mortens Kro i Aalborg

Daniel Jakobsen, Hotel Faaborg Fjord, Restaurant Horseløkke i Faaborg

 

Deltagere i Tjener battle 2023

Kirstine Slott Olsen, formel B og lilleB i København
Simone Westerberg, Kong Hans Kælder i København

Kit Bjerregaard Hansen, Restaurant Tabu i Aalborg

Lena Hahn Atzen, Molskroen i Ebeltoft
Nick Anker Schøler, Hotel Ny Hattenæs i Silkeborg

Yaser Alnatour, Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia

Jill Vølcker, Sdr. Bjert Kro ved Kolding

Henrik Lindegaard Petersen, Kokkedal Slot Copenhagen