Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

Nykøbing fejrer som skaldyrshovedstaden i Danmark endnu engang de bedste østers fra Limfjorden, når sæsonen for østersfiskeriet skydes i gang i oktober.

Det sker ved Østers- og muslingepremieren, hvor der samtidig afvikles Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, Østersåbning samt Champagnesabling.

Flere af landets nuværende og tidligere Michelin-kokke samt nuværende og tidligere medlemmer af Kokkelandsholdet, deltager i fejringen på Mors, oplyser Morsø Kommune.

Festlighederne starter fredag den 9. oktober med den eksklusive Wine & Dine middag, hvor Anita Klemensen fra højt roste Studenterkilden i Dyrehaven i samarbejde med Jens Peter Skov fra Sallingsund Færgekro, kreerer en unik smagsoplevelse, baseret på råvarer fra Limfjorden.

Lørdag den 10. oktober afvikles Østers- & Muslingepremieren, der markerer starten på østers- og muslingesæsonen i Limfjorden.

Danmarksmesterskaber her på øen 

Der afvikles ikke færre end to Danmarksmesterskaber om lørdagen: DM i Østersåbning, hvor Jesper Knudsen skal forsøge at vinde DM for tiende gang.

Herudover afvikles DM i Champagnesabling, hvor sidste års vinder, Charlotte Heiselberg fra Tholstrup i København skal forsvare sin titel.

Søndag gælder det DM i Østersgastronomi, hvor Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing skal forsvare sin DM titel i Østersgastronomi, fortæller Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i en pressemeddelelse til Her På Øen.

Startfeltet til konkurrencerne inkluderer både nuværende og tidligere medlemme af Kokkelandsholdet samt Michelin-kokke fra nogle af landets bedste restauranter.

Herudover vil en lang række lokale restauranter lørdag vise deres kunnen indenfor Limfjordsgastronomi, og der vil være mulighed for at købe smagsprøver.

Alle kokke og tjenere, der deltager i DM, vil blive offentliggjort i august måned.