Morsø Naturklub indvier et Biotopia på 1400 m², hvor både børn og voksne kan opleve og nyde biodiversiteten i kvashegn, stenbunker, vandhuller mm.

Danmarks ældste fungerende naturklub for børn har nu i præcis 30 år skabt forbindelse mellem dyr, svampe, hyldebærsuppe og børn. Det er gennem årene blevet til mere end 800 arrangementer og tusindvis af børn, forældre, bedsteforældre, frivillige og naturpersoner har bidraget. Jubilæet bliver fejret med en helt vild indvielse.

Sammen med Morsø kommunes ”Vild natur-pulje” og BIOBYG ApS bygger Morsø Naturklub Danmarks mest ambitiøse insekthotel – et Biotopia. Det er 1400 m² mark som bliver omkalfatret 100% til maksimal biodiversitet. Kvashegn, stenbunker, vandhuller, stammer, hjemmehørende planter, fødemuligheder, gemmesteder, ynglemuligheder – klubben vil undersøge hvor vildt det kan blive.

Området anlægges i umiddelbar forlængelse af Morsø Naturklubs nuværende klubområde på Smørdalsvej 22, Ljørslev, 7900 Nykøbing Mors. På den måde kan udviklingen i Biotopia følges på helt tæt hold.

Lørdag d. 1. oktober planter børn og voksne fra Morsø Naturklub de sidste træer, buske og planter. Klokken 14 indbydes alle der har interesse i Danmarks biodiversitet til en grøn forfriskning og en præsentation af det nye menneskeskabte naturområde. Kl. 14.30 vil snoren blive klippet af områdets nye beboere.

Esther Kjeldgaard, der var medstifter af klubben for 30 år siden, håber at se nogle af de mennesker der gennem tiderne har haft berøring med Morsø Naturklub til klubbens jubilæum og indvielse af Biotopi.

– Engang imellem kommer nogle af vores ”gamle” børn og deltager i Naturklubbens arrangementer med deres egne børn. Det er altid rart at se, at Naturklubben har haft indflydelse på forståelsen af naturen på tværs af generationer.

Inge Jakobsen, formand og leder i Naturklubben, glæder sig især til at lave en masse sjov i naturen med gæsterne.

– Vi har arrangeret forskellige naturlege i dagens anledning, for jo mere du ved om naturen, jo større glæde og respekt får du, fastslår Inge Jakobsen overfor Her På Øen.

Det er på Smørdalsvej 22 i Nykøbing, at indvielsen finder sted.

Fotos fra Morsø Naturklub til Her På Øen.