Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

 

Morsø Kommune er den kommune i landet, hvor det bedst er lykkedes at reducere forbruget af antipsykotisk medicin hos mennesker med demens.

  • Vi ved, at behandling med antipsykotisk medicin kan have alvorlige bivirkninger – herunder dødsfald – for mennesker med en demenssygdom. Derfor er vi meget glade for, at kun 9,3% af demensramte på plejehjem i Morsø Kommune får antipsykotisk medicin, lyder det fra Morsø Kommune.

 

Landsgennemsnittet er 27,5 % – og nogle kommuner er helt oppe over 50 %.

Der er ifølge Morsø Kommune mange årsager til, at det her i kommunen er lykkedes at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin hos demente.

Men essensen er en målrettet strategi på området, gående ud på, at man forsøger at forstå det enkelte menneskes livshistorie.

På den måde kan der bedre hjælpes med pædagogiske og faglige tiltag, før man skrider til medicin.

  • Kort sagt er det på grund af en dygtig ledelse, videreuddannelse af personalet og  et rigtig godt samarbejde med læger og gerontopsykiatrien i Brønderslev, siger socialudvalgsformand i Morsø Kommune, Henning Sørensen, Venstre.

De flotte resultater på området foranledigede forleden et interview på regional radio med socialudvalgsformanden her på øen.