Af Dorit N. Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

 

Lyngbro længe leve!

Lyngbro i Erslev var søndag omdannet til én stor flagallé, da hele lokalområdet fejrede sejren, at Lyngbro får lov at bestå som nu.

Forud for sejren er gået månedsvis med kontakt til politikere og vejdirektoratet, deltagelse i borgermøder, afholdelse af demonstrationer og underskriftsindsamlinger.

I går kunne beboerne på Lyngbro i Erslev – med arbejdsgruppen i spidsen – fejre, at Lyngbro ikke bliver lukket.

I arbejdsgruppen har siddet Anni Arvad Andersen, Susanne Larsen og Klaus Kaysen.

Det blev til både et Christiansborg-besøg og foretræde for Transportudvalget i anstrengelserne for at få lov at bevare Lyngbro uændret.

Anstrengelserne gav bonus, som Her På Øen tidligere har fortalt, og arbejdsgruppen er taknemmelig for den stærke støtte fra lokalsamfundet, og for politisk opbakning fra Simon Kollerup, Torsten Schack Pedersen og Peter Therkildsen.

Gårsdagens fejring havde været planlagt til at skulle afholdes udendørs, på vejen, så bilisterne kunne standses og blive tilbudt kaffe og kage.

Da vejrudsigten lovede ustadigt vejr, og blæsten var særdeles frisk, blev kaffen og kagen flyttet indendørs hos Klaus Kaysen.

Ved hjælp af store skilte langs Lyngbro blev bilister og andre ledt i den rigtige retning, og imponerende mange fulgte opfordringen, og op ad Klaus Kaysens lange grusvej kom den ene bil efter den anden trillende med glade gæster.

Der var bagt lækre kager og brød til dagen, og brygget kaffe i litervis.

Den lokale Venstremand, Peter Therkildsen var naturligvis blandt gæsterne, og i sin tale roste han det lokale sammenhold i Erslev i kampen for Lyngbro.

  • Det kan I godt være stolte af. Jeg er stolt af både demokratiet og af sammenholdet på en dag som i dag, lød det fra den erfarne politiker, der selv bor i Erslev.

 

Ved klik på linket herunder kan du se og høre et interview på dagen:

 

Her følger en stemningsreportage i billeder: