Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

 

Løvbjerg supermarked i Nykøbing er for tiden i gang med et større projekt, der tydeligt ses, når man passerer supermarkedet i Vestergade.

De to bygninger ved siden af Løvbjerg er blevet jævnet med jorden. Store maskiner har arbejdet på stedet, og nu er der tomt.

De to bygninger har tidligere huset henholdsvis EDC-mæglerne og tøjforretningen Zizzi, som Løvbjerg har lejet lokalerne ud til.

Løvbjerg har ejet de to, nu nedrevne bygninger i mange år, og købmand Bjarne Smedegaard fortæller til Her På Øen, at arealet primært skal benyttes til flere parkeringspladser.

  • Vi får omkring 10 nye parkeringspladser i det område, som bliver tæt på indgangen. Samtidig vil vi få en bedre udnyttelse af den eksisterende parkeringsplads, forklarer Bjarne Smedegaard.

Ud over flere parkeringspladser, indebærer hele projektet et løft til området, og her har Løvbjerg haft et konstruktivt samarbejde med Morsø Kommune, som i øjeblikket er i gang med at etablere blomsterkummer og bænke på Klostertorv ganske tæt ved.

Bjarne Smedegaard roser samarbejdet med kommunen, og fortæller, at der vil blive en flot sammenhæng mellem gågaden og de nye parkeringspladser.

Der vil blive etableret bede med grønt, der vil blive plantet træer, og der vil også komme lys op.

Tidsplanen for den store forvandling er, at den skal være klar i løbet af efteråret.

Løvbjerg er nemlig i gang med at forberede endnu en nyhed, som skal være klar inden julehandelen.

  • Vi går tilbage til at have betjent delikatesse og slagterafdeling, og det venter vi os meget af. Det skal vi have klar inden uge 48, fastslår Bjarne Smedegaard.

Til den tid vil kunderne igen kunne stå og vælge, hvilken varm leverpostej, der skal med hjem, samtidig med, at der gives gode råd fra fagpersonalet bag disken.

Derfor bankes der i øjeblikket vægge ned inde i butikken, så der både er gang i forvandlingen indendørs og udendørs i Vestergade 15.

Bjarne Smedegaard tilføjer, at den store gavl, der ved nedrivningen af de to bygninger er blevet åbenbaret og står mutters alene, vil blive dekoreret, så den også falder ind i bybilledet.

Foto: Her På Øen