Mange lokale tiltag og idéer har fået en hjælpende hånd af LAG Thy- Mors i perioden fra 2014 til 2022. Nu beder foreningen folkene bag de 198 støttede projekter om hjælp. Det kan nemlig også være med til at gøre en forskel på mange måder.

 

I den kommende tid vil en lang række lokale få et brev, der spørger om de vil være med i et interview til at evaluere effekten af LAG Thy-Mors’  arbejde.

Det vil være en meget stor hjælp, hvis man siger ja og bidrager for områdets lokale auktionsgruppe, som LAG er en forkortelse for.

 

Foreningen LAG Thy-Mors, der var aktiv i perioden 2014-2022 og siden blev afløst af en ny forening (som reglerne foreskriver det), vil nemlig evaluere effekten af foreningens arbejde. Det gør de gennem en omfattende videnskabelig analyse udført af Syddansk Universitet.

 

Grunden til, at man vil have evaluereret indsatsen, bunder i, at det er et vigtigt værktøj til at vise administrationen bag de europæiske og nationale-puljer, at den lokale indsats gør en forskel og skaber værdi i lokalområderne.

Det er blevet muligt for foreningen at foretage en evaluering, fordi den er så veldreven, at der er penge tilovers i driften – vel at mærke penge, som ikke kan gå til lokale projekter.

 

”Vi står i en situation hvor vi har opsparede driftsmidler. Dem har vi besluttet at bruge til at evaluere på vores arbejde. Vi vil blandt andet gerne se på, hvad vi gør der virker, hvor det kan blive bedre, og være nysgerrig på hvilken værdi vi skaber lokalt. Vi håber, at rigtig mange vil hjælpe os med deres svar, forklarer foreningens forkvinde Annette Qvistgaard til Her På Øen.

Pressefoto.