Lene Leth Damgaard Jensen har sendt endnu et læserbrev til Her På Øen efter at have set tv2-dokumentaren Nødråb i natten igår aftes.
Hun skriver:
Reflektioner efter at have set operation x dokumentaren ” Nødråb i natten” hvor der tydeliggøres en forfærdelig forråelse blandt flere medarbejdere og ledelser, på Bosteder for mennesker med svære handicaps.
Dokumentaren viser tydeligt, at en forråelseskultur bevirker, at syge/svækkede/multihandicappede mennesker udsættes for massive omsorgssvigt.
Morsø kommune, som er den største arbejdsplads på Mors, ligger i sygefravær og langtidssygemeldinger i toppen blandt landets 98 kommuner.
Hvordan ser arbejdsmiljøet ud på plejecentre, plejehjem, bosteder, daginstitutioner, skoler og i hjemmeplejen på vores ø?
Er der også her udviklet en forråelseskultur på de forskellige ” arbejdssteder” i Morsø kommune?
Hvordan taler medarbejderne med hinanden, til hinanden, om hinanden. Hvordan mødes og tales der med borgerne, uanset alder og sammenhæng? Hvordan taler ledelsen til og med medarbejderne ? Er ledelsen synlig og tilgængelig ? Hvis en medarbejder er vidne til svigt af borger eller mobning af kollega hvordan opleves dette af medarbejderne mht at få det løst?
Hvis der er forråelse, på en arbejdsplads, kan denne absolut være årsagen til det høje sygefravær.
Jeg tror ikke noget menneske kan klare, at være i et dårligt psykisk arbejdsmiljø over længere tid eller være vidne til at svækkede borgere svigtes uden selv at blive psykisk påvirket, hvilket kan udløse en belastningsreaktion = stress.
Med de igen større besparelser, indenfor handicap og ældreområdet på Mors, kan jeg desværre kun være bekymret for en øget forråelseskultur.
Mange oprigtigt positive tanker med ønsket om det allerbedste arbejdsmiljø for medarbejdere i Morsø kommune og ikke mindst for de medmennesker, de er ansat til at varetage ansvaret for.
Arkivfoto.