Det tager lang tid, men hvis alt går vel, kan vi kalde Hanklit på Nordmors for verdensarv – for moleret på Nordmors er noget helt særligt. Arbejdet med at få stedet på verdensarvslisten kan interesserede høre mere om til et møde arrangeret af Morsø Kommune Og Museum Mors, som finder sted på mandag den 11. september fra kl. 17-18.30 på Molermuseet, Skarrehagevej 8, 7900 Nykøbing Mors.
Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning vil kommunen gerne have, at folk tilmelder sig senest fredag den 8. september til middag via mail: DHL@morsoe.dk eller telefon 9970 7093.
Morsø Kommune er sammen med Museum Mors, Museum Salling, Skive Kommune, Region Nordjylland og Region Midtjylland i gang med at lave en samlet ansøgning til UNESCO om udpegning af Hanklit og Knudeklint på Fur til Verdensarv.
Giver det flere turister til Mors?
Til mødet kan man blive klogere på, hvad UNESCO Verdensarv er, og hvad det egentlig vil betyde for Mors, hvis det lykkes. Hvordan håndterer man flere besøgende på en måde, der tager hensyn til beboere, naturen og verdensarven?
Går ansøgningen igennem, kan det være en realitet med titlen i 2027.
Til mødet vil der være plads til spørgsmål og debat. Borgmesteren byder velkommen, og der vil være orientering om, hvordan ansøgningsprocessen foregår.
Jan Audun Rasmussen fra Molermuseet fortæller om, hvorfor kan Hanklit blive Verdensarv og Kristina Schjøtt Lehmann fra Destination Limfjorden informerer om, hvad sådan en titel kan betyde for turismen på Mors.
Der vil også være plads til spørgsmål og debat, oplyser Morsø Kommune til Her På Øen
UNESCO har udnævnt over tusinde steder i verden til verdensarv. En optagelse på UNESCO’s Verdensarvsliste forudsætter, at stedet først kommer på den såkaldte tentativliste. Den består af forslag inden for kultur- og/eller naturarv, som er blevet accepteret og godkendt af kulturministeren. En plads på tentativlisten giver ikke automatisk adgang til Verdensarvslisten. Det er UNESCO’s verdensarvskomite, som træffer beslutningen ud fra krav og kriterier om forskning, beskyttelse, forvaltning og formidling.
Pressefoto.