Evnen til at se, hvad markedet har brug for kombineret med et vist mod og hårdt arbejde ligger bag de to virksomheder, som på Morsø Erhvervsråds generalforsamling mandag fik overrakt henholdsvis iværksætterprisen ”Den Gyldne Musling” og initiativprisen ”Den Gyldne Østers”.

Thorup Smed fik initiativprisen ”Den Gyldne Østers”. Virksomheden er i dag meget anderledes end den, smedemester Anton Mikkelsen grundlagde i 1969. Oprindeligt var fokus på traditionelt smede og VVS-arbejde, men Anton Mikkelsen havde et talent for at konstruere sine egne løsninger, og de blev blandt andet efterspurgt af de vinduesfabriker på Mors, som i 80’erne fik et stadigt større behov for individuelle løsninger og specialmaskiner.
Anton Mikkelsens søn Martin blev i 1997 uddannet i virksomheden og supplerende efterfølgende med en uddannelse som civilingeniør inden for maskinteknik fra Aalborg Universitet. I 2004 overtog han Thorup Smed og har siden specialiseret virksomheden inden for opbygning af specialmaskiner til industrien.
Virksomheden er i dag kendt som specialister i at finde gode løsninger, der automatiserer og effektiviserer kundens produktion med udgangspunkt i de krav og ønsker, kunden har.

”Martin Mikkelsen har været katalysator for en omstilling fra traditionel håndværksvirksomhed til en moderne organisation, hvor evnen til at se markedets behov, faglig viden og stor fleksibilitet danner grundlag for en erhvervssucces på Mors” lød det i Morsø Erhvervsråds begrundelse hædersprisen.

Martin Mikkelsen takkede for hæderen og udtrykte stolthed over, den opmærksomhed, Thorup Smed har fået, både lokalt og i en lidt større geografi. ”Faktisk var jeg på vej hjem fra en kunde i New Zealand, da jeg fik meldingen om, at vi skulle modtage ”Den Gyldne Østers”, fortalte han. ”Det er spændende med internationale kunder, men der er nu også en stor tilfredsstillelse i at betjene velkendte kunder her på Mors. Og så er det lidt nemmere”, sagde Martin Mikkelsen og takkede sine med arbejdere for den indsats, de har gjort for at gøre Thorup Smed til en succes.

Tekst og foto: Morsø Erhvervsråd.