Når Leif Bodilsen i disse dage kan gå og have det lidt varmt, skyldes det ikke kun varmegraderne. Han kan nemlig mærke en helt speciel varme fra hele lokalsamfundet, som er taknemmelig over et initiativ fra hans side.
Leif Bodilsen bor på Skovbakken i Glyngøre. På det nærmeste kun en spytklat fra Mors, som forbindes med det smukke Glyngøre via Sallingsundbroen.
I det fantastiske sommervejr kan både lokale og udefrakommende nu komme helt ned og dyppe tæerne i fjorden i Glyngøre – også selvom de skulle sidde i kørestol.
Leif Bodilsen har nemlig bygget en 14,6 meter lang rampe.
- For en tre-fire år siden lavede vi et område ved fjorden, lige når man kører ned ad bakken, som via en konkurrence kom til at hedde Glyngøre Strandrast, fortæller Leif Bodilsen til Her På Øen.
Glyngøre Strandrast blev overdraget til Glyngøre Borgerforening, der står for at holde det pænt.
Glyngøre Strandrast er et populært hyggested, men forleden blev Leif Bodilsen konfronteret med et problem. Et tilgængelighedsproblem. Eller bare en udfordring, der skulle løses.
- Formanden for borgerforeningen ringede til mig med en forespørgsel fra en sejler i kørestol, som ikke havde kunnet komme på fjorden i syv år, og sådan savnede det, beretter Leif Bodilsen:
- Jeg overvejede sagen, og ville så arrangere et møde dagen efter. Alle var positive, og få timer efter mødet ringede den pågældende sejler til mig med et tilbud om at hjælpe med at betale materialerne til rampen.
Leif Bodilsen var hurtig til at tage imod det gode tilbud, og herefter så han ingen grund til at afvente yderligere møder.
Den handlekraftige Glyngørebo kørte til Tømmergården og købte materialerne.
Og gik så ellers i gang med at bygge.
Som billederne her fra Leif Bodilsen til Her På Øen viser, er der tale om et større stykke arbejde.
Herunder ses rampen i Leif Bodilsens indkørsel.
Ikke nok med, at der var lovning på tilskud til indkøb af materialerne til rampen. Det viste sig, at Tømmergården ovenikøbet havde tilbud på byggematerialer, og da Leif Bodilsen fortalte Glyngøre Borgerforening dét, lød beskeden, at når det blev så billigt, så skulle borgerforeningen nok betale omkostningerne.
- Jeg er helt overvældet over det hele, siger Leif Bodilsen.
Som pensioneret tømrer har han færdighederne til at klare opgaven, som i kroner og ører kom til at koste 1200 kroner.
- Da vi satte rampen op, så den pågældende sejler og alle andre i kørestol kan komme helt ned til vandkanten, blev der også vist stor opmærksomhed om projektet. Og så kom der tilmed en lille pige i kørestol og overøste mig med tak for at have bygget rampen, fortæller en rørt Leif Bodilsen:
- Da var det svært at holde øjnene tørre.
Formanden for Glyngøre Borgerforening fik taget dette billede af den lille pige, der sidder helt ude ved rampens ende.
Den fine rampe skal fremover nu bæres ind til efteråret, ligesom pontonerne, der allerede var på Glyngøre Strandrast.
Men det bliver ikke noget problem.
Ifølge Leif Bodilsen mangler der aldrig frivillige til at hjælpe med tingene i Glyngøre.
Glyngøre Strandrast besøges flittigt af folk på skovtur og med grill – og nu er en kørestol altså ingen hindring for at komme ned og dyppe tæerne i vandet ved den dejlige fjord.
Måske det fine initiativ fra Glyngøre kan være en inspiration her på øen.