En dejlig sensommerdag i september fik Café Perlen i Nørregade i Nykøbing besøg af to personer fra Nykøbing Mors Frikirke.

Det var stedets nye præst Bent Ole Højegård, som gerne ville præsentere sig for Perlens leder, Svend Erik Jørgensen. Frikirkens daglige leder Poul-Henning Carl var også med.

Over en kop kaffe udviklede en god snak sig om, hvad Perlen egentlig er for en størrelse. Svend Erik Jørgensen fortalte om formålet med Værestedet, aktiviteterne, gæsterne, driften med frivillige og ansatte, økonomien m.v.

Således beroliget og beriget kunne de to besøgende afsløre, at de i virkeligheden også kom for at fortælle, at Frikirken havde besluttet at donere en del af overskuddet fra deres Genbrugsbutik til Perlen.

I alt fik Perlen en donation på 20.000 kr.

Og det endda næsten fire måneder før juleaften.

En rørt Svend Erik Jørgensen takkede for de mange gode penge og kunne garantere, at beløbet falder på et tørt sted.

Det betyder, at Perlen får mulighed for at realisere nogle af sine planer med at gøre livet lidt lettere, der hvor dagligdagen i sig selv kan være en udfordring.

  • Det betyder bl.a., at Perlen også i år kan holde juleaften for ensomme, enlige, socialt udsatte og alle andre, som ellers skal sidde alene på årets helt store højtidsaften, fortæller Svend Erik Jørgensen til Her På Øen.

Perlen har på årsbasis omkring 8000 gæster.

Hvis der nu skulle sidde en frivillig eller to, som kunne tænke sig at give en hånd med til alle tiders jul i Nørregade, skal man ifølge Svend Erik Jørgensen ikke tøve med at kontakte ham på Perlen.

På fotoet til Her På Øen ses de glade givere fra Nykøbing Mors Frikirke fra venstre Bent Ole Højegaard og Poul-Henning Carl.