Coronakrisen fører til stigende angst og andre psykiske problemer. Og det har betydet en stor stigning i henvendelserne til de hjælpelinjer, der rådgiver og hjælper folk med psykiske problemer.

Sådan lyder det ifølge DR fra flere af de organisationer, som står bag telefonrådgivning til psykisk syge og deres pårørende.

I Psykiatrifonden besvarede man 1.350 henvendelser i marts, og det er 30 procent flere end normalt.

– Der er folk, der ringer om symptomer, som de ikke har haft før. Det kan for eksempel være angst og yngre mennesker, som rammes af panikanfald. Og så er der også pårørende, der ringer og er stærkt bekymrede for folk med alvorlige psykiske sygdomme, som er blevet påvirket af coronakrisen. Det kan være folk, som måske ikke kommer uden for en dør og som er ved at få det meget værre, siger Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden til DR.

Ifølge Torsten Bjørn Jacobsen har coronakrisen ‘alle de elementer, som forværrer folks psykiske tilstand.’

– Der er både de økonomiske konsekvenser, der handler om at folk kan miste jobbet. Og der er de helbredsmæssige konsekvenser, som handler om at man kan risikere at blive smittet og også risikere at smitte andre og dermed være skyld i, at andre bliver syge. Og det er jo netop, hvad angst består af: Frygten for egen og andres ve og vel, siger Torsten Bjørn Jacobsen til DR.