Af Dorit Glintborg
I overmorgen slår Kim Gundorph døren op til det genopstandne Vils Bageri.
Onsdag morgen kl. 07.00 kan kunderne igen komme ind og købe nybagte rundstykker.
Som Her På Øen kunne fortælle den 12. august, arbejdede den tidligere driftschef i det tidligere konkursramte bageri på højtryk for at kunne genåbne bageriet i en ny form.
Nu er tiden kommet til genåbningen af butikken i Vils, efter at der allerede i flere uger er blevet bagt til de mange Rema-butikker, som Kim Gundorph har lavet aftale om at levere brød til.
Vils Bageri genåbner nemlig i en ny form.
I ryggen har Kim Gundorph KonditorBager, som er en selvejende forening af de 59 bagere i Danmark, der leverer brød til Rema-1000.
Den del af forretningen har kørt i flere uger.
På onsdag kan morsingboerne igen komme ind i deres bagerbutik i Vils og købe friskbagt brød og kager.
Sortimentet er dog skåret ned i forhold til tidligere.
Og det er der flere grunde til.
I en tid, hvor man næsten dagligt hører om bagerier, der må lukke på grund af inflationens høje priser på både strøm og mel, olie og smør, er det tæt på en sensation, at en bager åbner.
Kim Gundorph har skåret nogle timer af åbningstiden i Vils, så der på hverdage er åbent fra 07.00 til 15.00, og i weekender fra 07.00 til 13.00.
Derudover er sortimentet tilpasset tiden, så der efter planen kan undgås madspild, og opnås bæredygtighed.
Begge dele ligger bagermesteren meget på sinde.
- Den tid er forbi, hvor man som bager kan tillade sig at have et stort udvalg af fløde- og konditorkager hver dag. Det medfører simpelt hen et for stort spild. Det er ikke rentabelt i dag, og derfor vil vi have et mindre udvalg end tidligere, og ingen dyre konditorkager og flødekager, forklarer Kim Gundorph.
Sortimentet i det nye Vils Bageri omfatter rugbrød, franskbrød, grovbrød, rundstykker, wienerbrød og kager. I hver kategori er forskellige varianter. I rugbrødskategorien er der flere forskellige slags, og i kageafdelingen vil der både være kager som hindbærsnitter, og blandt andet drømmekage som skærekage.
Ud over det daglige sortiment vil kunderne kunne bestille eksempelvis kagemand ved Vils Bageri.
Ros til medarbejderne, og fokus på bæredygtighed: Vi tager skeen i den anden hånd!
Kim Gundorph har stor ros til sine medarbejdere, som sammen med ham arbejder på at genåbne butikken.
Når han selv tælles med, er hele 19 mennesker i gang, og alle er lokale, fastslår bageren, der selv bor i Vils.
Inkluderet i de 19 er der nogen, som kun har få timers ansættelse om ugen, men alle er vigtige brikker i puslespillet.
- Vi tager skeen i den anden hånd, og forsøger at være mere bæredygtige, siger Kim Gundorph.
Han understreger, at det er kunderne, der bestemmer forretningens gang.
- Vi starter fra nul, og håber på opbakning, slutter bageren i Vils ved Her På Øens besøg i Smedebjergevej 15 i Vils.
Herunder ses bagermester Kim Gundorph sammen med Jeppe Josefsen, der er udlært i Vils Bageri, og har arbejdet der i seks år.
På billedet herunder ses Johanne Bjerregaard i gang med de mange sedler, der skal sættes på brødet til de mange Rema-1000-butikken. Hun har arbejdet hos Vils Bager efter skoletid i tre år.
Det er så dejligt at der kommer en bager igen, og der kan komme lidt konkurrence. Så man ikke kun kan få rundstykker et sted.🙂