Nordic Food College, Prebens Vinhandel og Frivilligcenter Mors går nu sammen om et nyt lokalt initiativ: Fællesskab i Vinmarken. Projektet skaber nye rammer for fællesskab, læring og nærvær – midt i den naturskønne vinmark på Nordic Food College.
Fællesskab i Vinmarken er et åbent og inkluderende tilbud til alle, der har lyst til at engagere sig i et uformelt fællesskab. Deltagerne kan både tage del i det praktiske arbejde i vinmarken eller blot nyde roen, naturen og hyggeligt samvær med andre.
- Vores mål er at skabe et sted, hvor naturen, fællesskabet og læringen går hånd i hånd. Et frirum, hvor man kan bidrage efter lyst og evne – og hvor man bliver en del af noget større, lyder det fra Frivilligcenter Mors i en pressemeddelelse til Her På Øen.
Samarbejdet mellem de tre aktører bygger på lokale kræfter og et fælles ønske om at skabe mere fællesskab og trivsel på Mors. Nordic Food College stiller vinmarken og de nødvendige faciliteter til rådighed og bidrager til de faglige rammer, mens Prebens Vinhandel medvirker med viden om vinproduktion og dyrkning. Frivilligcenter Mors står for at etablere og understøtte de fællesskaber, der vokser ud af projektet.
- Vi er meget glade for at kunne stille vores vinmark og faciliteter til rådighed for et projekt, der både styrker lokale fællesskaber og skaber nye muligheder for læring i naturen. Det giver god mening for os som skole at være en del af initiativer, der samler mennesker og bidrager til trivsel i lokalområdet, lyder det fra forstander, Jonas Korsgaard, fra Nordic Food College.
Projektet henvender sig til både unge og voksne og er relevant for alle, der ønsker at blive en del af et meningsfuldt fællesskab. Der arbejdes blandt andet på at skabe et mandefællesskab med fokus på praktiske opgaver og uformelt samvær samt en ungegruppe, hvor unge kan møde hinanden, lære nyt og blive en del af et grønt og lokalt forankret projekt. Også tilflyttere, enlige og tidligere landbrugsfolk kan få stor glæde af de muligheder, projektet tilbyder.
Der inviteres til infoaften torsdag den 22. januar på Nordic Food College. Her kan interesserede høre mere om projektet, se vinmarken, få indblik i årets arbejde og smage lidt godt til ganen.















































