En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at ældre i Nordjylland visiteres til færre timers ugentlig hjemmehjælp end tilfældet er for resten af landet.
Det oplyser Kanal Frederikshavn.
Landsgennemsnittet for antallet af hjemmehjælpstimer som plejekrævende borger er tre om ugen.
I flere nordjyske kommuner er antallet dog lavere.
I Morsø Kommune står det ifølge Danmarks Statistik værst til.
Her får borgerne kun 1,6 timers hjælp hver uge, og det er det laveste niveau blandt samtlige kommuner i Danmark.
Ifølge Tanja Nielsen, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, handler det om en generel nedprioritering af ældrepleje i Region Nordjylland.
– Jeg frygter, at den store forskel i visiterede hjemmehjælpstimer handler om, at mange kommuner har været ude i det, der på bureaukratisk dobbeltsprog hedder budgettilpasning. Reelt handler det om, at man har sparet på velfærden for at få budgettet til at passe. Det kan vi ikke være bekendt over for vores ældre medborgere, siger Tanja Nielsen til DR Nordjylland.
Pressefoto: FOA.
Det undrer ikke, er der nogen områder inde for området der gælde handicappde, ældre, syge ol områder at morsø Kommune ikke er i bund. Og det med stemmer fra alle kommunalbestyrelsen medlemmer, men når der så er valg så er der ikke de samme politiker love de vil gøre for at hjælp disse grupper at vælger.
Og uanset hvad politikerne PÅSTÅR så har TID indflydelse på kvaliteten af den hjemme pleje som kommune givet til ædre og handicappde i eget hjem, lige som kommune ikke har boliger til fysik handicappde lige som der er mangle på ædre boliger i Nykøbing by ,SÅLLES burde morsø kommune stille krav til boligselskabet at et vist antal af ders nye boliger skal være være handicap og ældre venligt boliger, hvor disse grupper har første ret til de antal boliger der så skal opfylder kravene til tilgængelighed for at være handicap og ældre boliger