En smuk naturoplevelse venter deltagerne, når Nordic Food Run løber af stablen d. 16. september på Nordic Food College på Mors. Ruten ligger med udsigt til marker, skov og fjord, og kombineres desuden med et stemningsfyldt madmarked. Deltagerne får altså den perfekte mulighed for at kombinere løbeturen med en masse skønne smagsoplevelser.

De to arrangører bag ø-løbet, Nordic Food College og løbeklubben ’Pinen og Plagen’, har sikret sig, at der er distancer, hvor alle kan være med – uanset, om man er til en frisk gåtur eller en længere løbetur. Der er altså både børneløb på 1 km, løbe/gå-distancer på 7 km og 14 km samt en halvmaraton på 21 km.

– Nordic Food Run er et tiltag, vi lavede for at understøtte den vinkel, vi gerne vil have på skolen og vores uddannelser i forhold til sundhed og kost – og det er motion en del af.
Det er desuden vigtigt for os, at arrangementet bliver en aktivitet for hele familien, og vi har derfor sikret os, at der er en masse at opleve, mens man venter på, at alle kommer i mål. Skolens elever har bl.a. planlagt en række sjove aktiviteter, ligesom man kan få en rundvisning på skolen, besøge landbruget og skolens dyr samt købe nogle af de råvarer, vi dyrker på skolen, fortæller Jonas Lundgren Bach Korsgaard, som er forstander på Nordic Food College.

Udover det naturskønne Nordic Food Run afholdes der samme dag et stort mad- og høstmarked i samarbejde med Regional Madkultur Thy-Mors. Her får man mulighed for at møde nogle af de mange lokale og passionerede mad- og fødevareproducenter fra Thy og Mors, som glæder sig til at fortælle om deres produkter, uddele forskellige smagsprøver og sælge lækre, lokale råvarer.

– Det er tredje gang, vi afholder mad- og høstmarked i samarbejde med Nordic Food College, og hver gang har vi været fuldstændigt ’blown away’ over folks opbakning til og interesse for arrangementet. Markedet giver besøgende mulighed for at få øjnene op for nogle af alle de lækre og lokale råvarer, man kan købe i Thy og på Mors. Og at vi afholder markedet i de skønne omgivelser på Nordic Food College, hvor de både dyrker og producerer deres egne råvarer, taler bare supergodt ind i kernen af det, vi gerne vil nå – at mad ikke bare er noget, vi spiser, men noget vi oplever. Det styrker hele jord-til-bord-konceptet, som både vi og Nordic Food College arbejder ud fra, fortæller Anette Jensen, som er formand for Regional Madkultur Thy-Mors til Her På Øen.