Af Dorit Glintborg

dorit@herpaaoeen.dk

 

Ved weekendens julemarked på Skarregaard var der liv både indenfor og udenfor.

Livet udenfor bestod blandt andet af tærskning af neg, som foregik på en mark tæt ved gården.

Her På Øen blev som så mange andre af de besøgende både fascineret og nostalgisk ved synet af tærskemaskinen, traktoren, negene og de dygtige mandfolk ved arbejdet.

Skulle der blandt læserne være nogen, der har brug for en forklaring på tærskning, så er det den proces, der foregår, når kerner og strå adskilles i det høstede korn.

Man kan tærske med håndkraft (med plejl), med tærskeværk eller tærskemaskine.

Den fineste korn: 

 

I Her På Øens video kan processen på Skarregaard i søndags følges:

 

De charmerende kvier, der holder til på nogle af Skarregaards marker, var i søndags vældig godt tilfredse med at være i nærheden af tærskningen af neg.

Kvierne går på marker af Skarregaards, som er forpagtet af Mia og Hartvig Nielsen, der ejer kvæget.

Tekst, video og fotos: Dorit Glintborg.