Resten  af efteråret vil eleverne på 4 ud af 5 grund- og specialskoler over hele landet skrælle og snitte sig igennem bl.a. knoldselleri, pastinakker, persillerødder og bolsjebeder. Deriblandt også skoler på Mors.

”Med tidens mange kriser er det vigtigere end nogensinde, at børn lærer at bruge danske råvarer i sæson. Rodfrugter er billige, sunde og klimavenlige – og de smager tilmed godt,” siger Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook i en pressemeddelelse.

GoCook er Coops madprogram for børn og unge. Missionen er at skabe den første generation af børn og unge, som er bedre til at lave grøn mad end deres forældre. Smagekassen er GoCooks største projekt. Her kan skoleklasser over hele landet bestille en kasse fyldt med råvarer og tilhørende undervisningsmaterialer.

Det har hele 6.875 klasser gjort i år.

”På trods af de svære tider – også i Coop – har vi valgt at gennemføre GoCook Smagekassen igen i år. For de stigende priser er også en udfordring i skolernes madkundskabsundervisning. Madkundskab er et lavt prioriteret fag i skolen, så vi vil gerne give faget en håndsrækning. Jeg er rigtigt glad for, at så mange lærere har valgt at tilmelde sig og give børnene denne madoplevelse,” siger Bente Svane Nielsen.

En rod står for 85% af salget

I Danmark har vi dyrket og spist rødder i mange år, men guleroden er dog stadig danskernes favorit blandt rodfrugterne. 85% af det samlede rodfrugtsalg i Coop er guleroden. Dernæst kommer knoldsellerien med 4% (se figur 1 fra Coop Analyse). Så med årets GoCook Smagekassen skal eleverne undersøge de mange rodfrugters smag og lære at tilberede dem på mange forskellige måder. De skal blandt andet tilberede rodfrugtsuppe med rodfrugtboller og focaccia-sandwich med rødbedebøffer.

Her på øen deltager Dueholmskolen, Sydmors Skole og Børnehus og M.C. Holms Skole.

Pressefoto.