Kulturmødet er tilbage i storform efter to år med hybride udgaver. Publikum kan glæde sig til tre dage med de ypperste talenter og skarpeste stemmer, et helt nyt børnekulturmøde med fest, farver og dans for de mindste, og det mest ambitiøse musikprogram til dato. 

 

Når mere end 30.000 besøgende rammer Kulturmødet på Mors til august er det med et højaktuelt program og mere end 500 arrangementer med musik, debatter og samtaler med inspirerende kunstnere, tænkere og politikere.

Oplev blandt andet Svend Brinkman sætte WHO på briksen i en samtale om, hvordan kunst og kultur hjælper modtagelsen af Ukrainske flygtninge i Polen. Bliv klogere på historien, når Rane Willerslev insisterer på, at vi skal kende vores fortid, for at kunne udvikle os til fremtiden. Og hvor langt er vi egentlig i kvindekampen? spørger forfatter Johanne Mygind og debattør Emma Holten.

De mange paneldebatter og samtaler styres af Clement Kjærsgaard, Ane Cortzen, Adam Holm og mange flere.

Kulturmødet er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur. Det er her vi mødes til inspiration, og alle er inviteret med. Programmet skal være fagligt aktuelt og samtidig appellerende og inviterende. Det er præcis den bredde, der gør Kulturmødet interessant. Årets program favner bredt og lander ambitiøst med stærke stemmer som Christian Tafdrup, Josefine Klougart, Sargun Oshana, kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og erhvervsminister, Simon Kollerup. Det bliver tre fantastiske dage på Mors, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang i en pressemeddelelse til Her På Øen.

 

Den nye generation

Kulturmødet har et kæmpe bankende hjerte for næste generation. Derfor åbner et helt nyt ungeområde i samarbejde med UngKult, hvor der vil være åbningsdebat med spot på ”stærke ungefællesskaber, der rykker”, et ambitiøst musikprogram med bl.a. Zar Paulo, Fäbrak og Guldimund, samt en national kulturpolitisk debat med lederne af de danske ungdomspartier.

 

Vi vil så kunstneriske frø i næste generation og være med til bringe endnu flere stemmer ind i den nationale kulturdebat. Derfor er det helt afgørende for Kulturmødet at gå forrest, når det handler om at give plads til børn og unge i programmet, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang

 

Samtaler, der giver perspektiv

På Kulturmødet kan publikum opleve et hav af samtaler. Forfatterne Glenn Bech og Kristian Leth diskuterer maskulinitet, forfatter Josefine Klougart og hjerneforsker Andreas Roepstorff taler om sanselighed, mens instruktørerne Christian Tafdrup og Sargun Oshana samtaler om ondskab. Og det er bare et lille udpluk af det omfangsrige program.

 

Litteraturen har en markant plads på Kulturmødet, hvor debuterende forfattere som Vilma Sandnes Johansson og Fine Gråbøl blandt andet er inviteret til at tale om temaer som sorg og psykisk sygdom blandt unge.

 

Programmet giver plads til refleksion om alt det, der optager os som mennesker og som samfund. I selskab med kunstnere, forskere og tænkere sætter vi ord på nogle af de samtaler, der kan være komplekse – og nogle gange svære – at have med hinanden. Det er præcis det kunsten kan, og jeg glæder mig over et program, der kan gøre os klogere i fællesskab. Verden har brug for langsomme og nysgerrige samtaler – her er kunsten fantastisk, understreger Trine Bang, Kulturmødet

 

Det største musikprogram til dato

Udvidelsen af Kulturmødet til og med lørdag aften betyder, at der er blevet plads til flere oplevelser, som man ikke vil kunne se på andre festivaler eller steder. Bl.a. de særlige musikalske mash-ups, hvor Steffen Brandt fra TV-2 går på scenen med strygerensemblet Who Killed Bambi, mens operasangeren Andrea Pellegrini optræder sammen med Jacob Binzer fra DAD. Der er også store folkelige koncerter med Hugorm, Katinka Band, Burning Red Ivanhoe og mange flere.

 

Viser kunsten frem

Derudover kan man som altid opleve kunsten udfolde sig på Kulturmødet. Dansehallerne præsenterer Bouncing Narratives, Danske Filminstruktører viser en perlerække af cinematiske dokumentarfilm som ”Kim Kanonarm” og ”De Blindes Verden”, kunstner Signe Højmark skaber en kæmpe fælles-væv, SMK Thy kommer med kunstnerduoen Astrup & Bordorff, Den Sorte Skole x Vertido besøger Nykøbing kirke med refraktor, og for første gang kommer Grønlands Nationalteater på besøg.

 

Kulturmødet præsenterer mere end 500 gratis oplevelser fra den 25.-27. august. Deltag i workshops, musikquizzer, koncerter, samtaler, debatter, fællessang, byvandringer og bingo.

Arkivfoto: Her På Øen.