Pia Storm genopstiller for Socialdemokratiet til kommunalvalget på Mors til november.
Hun vil arbejde for, at Morsø Kommune skal være giftfri og mere vild.
– Mors er en af de smukkeste øer, der findes. Jeg vil arbejde for, at vores medvirken i Danmarks Vildeste Kommune vil gøre Mors endnu smukkere og endnu vildere. Herudover skal vi være en giftfri kommune. Biodiversiteten skal være en del af den grønne dagsorden, så vi på ture ud i naturen både kan nyde de vilde blomster og den store mangfoldighed af insekter, siger Pia Storm i en pressemeddelelse til Her På Øen.
Pia Storm er født og opvokset på landet, og bor i dag i Vodstrup med mand og hund, mens sønnen og svigerdatteren og de to børnebørn bor i Frøslev.
Arbejdsmæssigt bruger Pia Storm tiden som uddannelseschef for to FGU-skoler i Struer og Lemvig.
Lokalpolitisk glæder hun sig over, at flere af hendes mærkesager er blevet gennemført.
– Det gælder flextid for lærerne, gratis psykologhjælp op til 30 år, flere pædagoger på skolerne, større fokus på ordblinde, madordning, aktiviteter for ældre, udvikling af landområderne og mange, mange flere. Men der er stadig nok at kæmpe for, slår hun fast.
– Mors skal være et sted, hvor mennesket kommer før systemet. Vi er alle hinandens ansvar, og derfor er det vigtigt for mig, at vi i kommunen giver den omsorg, støtte og hjælp, som der er brug for. Alle skal føle, at de er en del af et fællesskab. Jeg vil arbejde for, at der findes flere ressourcer til de nære opgaver både for de ældre og for de unge, siger hun.
Lige nu mener hun, at der er alt for meget bureaukrati og kontrol.
– Rigtig meget agf den tid, der er afsat til den enkelte borger, bliver brugt på at føre notater og unødvendig kontrol. Det vil jeg gerne ændre. Vi skal have tillid til , at de ansatte i kommunen selv finder lokale løsninger, der giver mening i deres hverdag. Det er den enkelte leder, der sammen med sine ansatte ved, hvordan en opgave løses både bedst og billigst, og hvis en klogere måde at løse opgaverne på også giver overskud, skal det være mukligt for de enkelte børnehaver, skoler og plejehjem at beholde gevinsten, mener hun.
Pia Storm mener også, at alle løber stærkt og at nedskæringer og en hverdag præget af Covid betyder, at rigtig mange af kommunens ansatte føler sig presset.
– Der er brug for ekstra personale som aldrig før. Omsorg kan nemlig ikke effektiviseres. Omsorg kræver tid. Børnene, de ældre og folk med handicap har brug for nærvær og en trøstende arm om skulderen eller en tryg hånd at holde fast i, siger hun.
– Kvaliteten af vores arbejde har stor betydning for trivsel på arbejdspladsen. I de sidste år har vi desværre hørt fortællinger landet over om mistrivsel og i nogle tilfælde grove forsømmelser. Vi har dygtige folk i Morsø Kommune, og derfor hilser jeg regeringens beslutning om, at der skal oprettes en whistleblowerordning, hvor kommunalt ansatte anonymt kan indberette tilfælde af den art, velkommen. Det vil være med til at sikre, at man ikke kommer til at stå i et dilemma om at gøre noget, som taler ens samvittighed imod. Jeg vil gerne være med til at sikre, at vi får en god, stærk og velfungerende whistleblowerordning i Morsø Kommune, siger Pia Storm.
Hun ønsker også at arbejde for, at unge for flere fristeder, hvor de kan mødes.
– Det mangler de. For nogle år siden havde vi ungdomsklubber, hvor de unge kunne mødes, snakke, spille eller bare hænge ud sammen. Det skal vi have igen. Det skal være et sted, hvor der er voksenkontakt, hvor de unge kan søge hen i stedet for at hænge ud i en parkeringskælder eller køre ræs på deres knallerter. Vi skal sikre, at de unge får et tilbud om at være en del af et sundt fællesskab, hvor der er voksne, der vil dem, som lytter og som er gode rollemodeller, siger Pia Storm i pressemeddelelsen til Her På Øen.
Foto: Socialdemokratiet Mors.